Over de Wijnrecensent

De Nederlandse wijnconsumptie is in de afgelopen 10 jaar verdubbeld. Dit heeft er voor gezorgd dat er voor wijnliefhebbers ondertussen een gigantische verscheidenheid aan wijn beschikbaar is, in de wijnhandel maar ook via internetaanbieders. Dat is fijn voor de dorst, voor de prijs van wijn en voor de keuzemogelijkheden. Tot zover niets nieuws.

Wijn is een belevenis. Naarmate ik nieuwe wijnen ontdekte werd ik steeds nieuwsgieriger naar het verhaal over de wijn die ik dronk. Waar komt de wijn vandaan, is de wijn van één druivenras gemaakt, of is het een combinatie van druivenrassen, welk druivenras zorgt voor de frisheid van de wijn, welk druivenras maakt de wijn zacht, vol en toegankelijk of juist wat stroever, complexer of zuurder? En wat is de rol van het terroir en de wijnmaker daarin?Welke spijs zou goed met deze wijn te combineren zijn. Wie is de wijnmaker? Waarom is de wijnmaker wijn gaan maken. Waarom juist deze wijn? Antwoorden op die vragen zijn vaak niet op het etiket van de fles terug te vinden. Er is soms zoek- en speurwerk nodig om de antwoorden op die vragen te achterhalen. Kennis van de achtergrond van de wijn, zoals de gebruikte druivenrassen, het gebied waar de wijn vandaan komt en de wijnmaker en zijn verhaal, versterkt de geweldige belevenis die een goed glas wijn kan zijn. Ik wil de door mij gevonden antwoorden op vragen die bij het genieten van een goed glas wijn misschien ook bij u rijzen, vragen over wijn en achtergrond graag met u delen. Welkom op mijn blog!

 

wijngaard

 

In dit blog zal ik elke 2 weken een wijn en zijn verhaal beschrijven. Ik hoop dat u het zich (nog beter) laat smaken!

Tot slot. Zoals wijnliefhebbers weten, het leven is te kort om slechte wijn te drinken en goede wijnen mogen best een krans. Daarom zal ik alleen verhalen over wijnen die mij bijblijven en die ik daarom graag onder uw aandacht wil brengen. Wijnen waar ik enthousiast van word en die naar mijn stellige en smakelijke overtuiging zorgen voor waar wijngenot. Dat enthousiasme heb ik uitgedrukt in punten in D(e)W(ijn)R(ecensent)-score. Een subjectieve score waarin naast geur- kleur- en smaaksensaties ook factoren als prijs, kwaliteit en exclusiviteit worden meegewogen.

Cheers!

Vanaf oktober 2022 is de Wijnrecensent weer terug om u met regelmaat de mooiste wijnen en de daarbij behorende verkooppunten van de beschreven wijnen te presenteren.

Verder is De Wijnrecensent in 2022 een samenwerking aangegaan met op internationaal niveau het ‘Global Winedrinkers Collective’ en op nationaal niveau ‘De Wijnkenner’. Deze bundeling van geoefende smaakpapillen en internationale wijn-ervaringen zorgt voor de presentatie van nog meer mooie wijnen met daarbij behorende tot proeven aanzettende smakelijke (wijn-)verhalen.

Mocht u een wijn onder de aandacht willen brengen van een groot publiek mail dan naar:

info@dewijnrecensent.nl

of zendt een sample naar:

De Wijnrecensent/Korenmolen 11/2614LV DELFT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *